PLO en minister Jubithana continueren onderhandeling omtrent herstart busvervoer

Het PLO-bestuur heeft in de late middaguren van 21 augustus een onderhoud gehad met de Transportminister Albert Jubithana. Dit is een vervolggesprek over hoe het particulier busvervoer op te starten onder de Covid-19-omstandigheden. De bushouders hebben hun eigen inzichten en de overheid ook, welke in de meeste gevallen niet matcht. De bushouders willen niets anders dan datgene waarop ze recht hebben: brandstofcompensatie, lockdownvergoeding en een werkbaar tarief voor de passagiers. De overheid aan de andere kant wekt steeds de indruk dat ze hun verantwoordelijkheden jegens deze groep niet willen nakomen. Dit geldt ook voor de partij, die 20 zetels in de wacht heeft gesleept en zichzelf als een nationale partij typeert.

Op zich betreft het geen ingewikkeld vraagstuk. Indien de overheid niet wil inkomen met een win-winsituatie, dient de overheid zich compleet te distantiëren van het particulier busvervoer. Immers, jarenlang heeft de overheid nauwelijks iets betekend voor ordening en vooruitgang van de bussector. Niet eens voor goede wegen is er gezorgd. PLO zegt aan de krant dat ze via de media vernomen heeft dat de overheid preventieprotocollen voor Covid-19 heeft uitgestippeld. Zo te zien vindt ook de VHP/Abop/NPS/PL-regering het moeilijk om stakeholders te betrekken bij het besluitvormingsproces. Hoe het onderhoud tussen PLO en de minister is afgelopen, is nog niet duidelijk. De leden dienen eerst geïnformeerd te worden voordat de media erbij komt kijken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: