‘Eenmaal ik hier ben, koop ik alles gelijk voor 2 weken’

Door de drukte over straat en in de winkels afgelopen vrijdag vanwege de ééndaagse lockdown vanaf vrijdag 20.00 uur tot en met zondag 23 augustus 5.00 uur in de ochtend, was toch een paniek bij veel mensen te merken.  Uit enkele gesprekken wordt vernomen dat er gelijk spullen gekocht worden voor twee dagen. Enkelen geven aan dat ze spullen voor vrijdag tot zondag kopen. Een burger die meer dag SRD 900 uitgaf aan boodschappen, zei dat de winkel bij haar in de buurt niet open gaat, dus ze is dan genoodzaakt om een afstand af te leggen om haar spullen te kopen. “Eenmaal ik hier ben, koop ik alles gelijk voor 2 weken. Als ik groente nodig heb, kan ik die wel kopen in de buurt. Maar als het om spullen gaat als rijst of andere zaken, ben ik wel genoodzaakt naar een winkel te gaan. Maar het is toch nog opvallend dat de straten gisteren drukker waren dan normaal.”

Het was volgens Armand ook te merken aan de files in de binnenstad en aan de Kwattaweg.  Een winkelier gaf tijdens een gesprek aan dat hij het te druk vond. “Alhoewel ik veel verkocht, is erbij mij toch angst voor de verspreiding en besmetting met het virus. Niet een ieder hield zich aan de regels, dus ik moest op zoveel dingen tegelijk letten terwijl ik nog achter de kassa zat”. Een burger gaf aan dat zij hoopt dat men het rustig aanneemt aangezien door haastigheid alles kan gebeuren. “De spullen kunnen opraken en er kunnen ook meer besmettingen bijkomen”, aldus de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: