Patrick Kensenhuis: “Armoede gaat toenemen in Suriname”

Het oppositielid Patrick Kensenhuis (NDP) zegt aan Dagblad Suriname dat de armoede zal toenemen in Suriname. “Het verhogen van de brandstofprijs is gemakkelijk, maar de middenklasse betaalt hier weer het gelag. De prijzen in de winkels gaan weer stijgen dus a volk o pina moro, terwijl de samenleving nu al met de handen in het haar zit door de verminderde inkomsten vanwege Covid 19.” Kensenhuis wijst erop dat de NDP-regering erin geslaagd was om een hele poos de benzineprijs beneden de SRD 7 te houden. Hij is van mening dat nu niet het juiste moment is om de governmenttake te verhogen. Kensenhuis geeft aan dat de nieuwe regering vóór de verkiezing de indruk wekte het altijd beter te weten hoe het land uit de problemen te halen zonder het volk daarbij het prijskaartje te laten betalen.

Hij staat er versteld van dat de nieuwe regering haar creativiteit nog niet heeft getoond. “De regering moet kijken naar andere maatregelen voor de versterking van de overheidskas. Daarbij is de uitdaging de informele sector.” Volgens Kensenhuis valt er meer te halen uit de goudsector en dient de focus daarop gelegd te worden. “Kortom: met de verhoging van de governmenttake is de kans groot dat de armoede gaat toenemen in Suriname.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: