“Efu mi ne wroko, mi dati ne nyang”

De total lockdown van het afgelopen weekend werd door enkele groenteverkopers gezien als een verloren dag. Enkele groenteverkopers zeggen dat ze op die dag dan niet zullen verdienen. Een groenteverkoper gaf aan dat het leven niet zo gemakkelijk is voor hun in vergelijking met mensen die bij de overheid werken. “Efu mi ne wroko, mi dati ne nyang. De mensen die bij de overheid werken, zitten thuis en verdienen normaal door alleen te zitten. Dat lijkt mij niet eerlijk tegenover de andere harde werkers in dit land. Die zaterdag wordt eindelijk gezien als een vrije dag. Ik begrijp de bedoeling erachter, maar het komt nadelig uit voor de kleine mensen”, benadrukt een standhouder. “Wij moeten uiteindelijk verkopen om aan eten te komen. Een dag rust is een verloren dag voor ons. Ik heb eerder al langer dan een maand thuis moeten zitten bij de eerste totale lockdown en sinds de heropening gaat de verkoop tot nu toe niet. Hoe moet ik het dan verder overleven? Naast mijn verkoop op de markt en nu over straat, heb ik geen andere optie om geld te verdienen. Ik hoor dat men geen gehoor geeft en dan de regels wel gevolgd zullen worden. Want mi bere e kotie fu leri tra sma wan les”, aldus een andere standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: