Minister Kuldipsingh: Extra aandacht voor jeugdbeleid

In gesprek met Dagblad Suriname zegt minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), Rishma Kuldipsingh, dat er extra aandacht besteed zal worden aan jeugdbeleid vanuit het ministerie.

Nieuw ministerie

Minister Kuldipsingh legt uit dat het ministerie een samenkomst is van het directoraat Arbeid en het directoraat Jeugdzaken. Gelet op het belang dat de nieuwe regering hecht aan werkgelegenheid voor elke burger is Werkgelegenheid bijgevoegd. Er worden mogelijkheden bekeken om Werkgelegenheid te plaatsen in het organogram van het ministerie. De financiële staat van het ministerie zag er niet mooi uit aan het begin. “Na mijn aantreden kreeg ik te maken met veel benoemingen en aanstellingen op het ministerie, die kant noch wal raken. Personen die benoemd zijn in hoge posities, maar nooit zijn verschenen aan het werk. Hoge schulden, afgekeurde panden en een incompleet wagenpark zijn allemaal zaken die ik aantrof.”

Extra aandacht voor jeugdbeleid

“In de komende tijd zal er veel meer aandacht geschonken worden aan jeugdbeleid. Ik wil als minister veel meer gaan doen op dat gebied. Voor de komende periode zullen we veel aandacht besteden aan jeugdzaken als opvoeding, maar ook het suïcideprobleem krijgt aandacht. Ook komt er heel goede voorlichting over de gevaren van social media en gevaarlijke games. We zullen naar mogelijkheden kijken om gevaarlijke games zoveel mogelijk te blokkeren. Ik heb de ministeries van TCT en Juspol ook al gevraagd om naar deze kwestie te kijken. Een efficiënt en duurzaam Jeugdbeleid is een prioriteit voor het ministerie. Het belang van de jeugd kunnen wij niet onderschatten. De jeugd is onze toekomst en verdient extra aandacht”, aldus minister Rishma Kuldipsingh.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: