Virtuele launch Basis Phychosociale Vaardigheden voor Covid-19 hulpverleners

Op dinsdag 18 augustus vond de virtuele launch plaats van de training ‘Basis Phychosociale Vaardigheden voor Covid-19 hulpverleners’. Het ministerie van Volksgezondheid/Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) organiseert in samenwerking met de Panamerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) de training, die is bedoeld om gezondheidswerkers handvatten te geven over hoe om te gaan met stress en hoe zij mensen kunnen helpen tijdens deze pandemie. Verder wordt ook stilgestaan bij het aspect van de bescherming van de eigen gezondheid. De medewerkers krijgen tips hoe om te gaan met de verschillende situaties. Deze kennis kan ook gedeeld worden met de mensen die deze health werkers in hun dagelijks leven tegenkomen. Via deze training krijgen de deelnemers de noodzakelijke basiskennis om over hun eigen mentale gezondheid en dat van anderen te waken, laat Savora Omeneta, Mental Health focalpoint van het ministerie van Volksgezondheid, weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: