Covid-19 besmettingen in Tibiti bij houtzagerij Greenheart

Manager: “We zorgen letterlijk en figuurlijk voor de mensen”

Greenheart NV, het bedrijf dat hout exporteert, ervaart ook de klappen die het Coronavirus uitdeelt. Het beursgenoteerde bedrijf heeft haar werkzaamheden moeten staken, omdat in het Tibiti-gebied waar de houtzagerij staat, werknemers besmet zijn geraakt door het wereldwijd gevreesde virus.

Het bestuur van de Greenheart Group Werknemers Organisatie (GGWO) laat weten dat de directie van Greenheart NV geen maatregelen treft om de besmette personen te helpen. Volgens Claudette Etnel van de bond gaat het om 9 personen die in Tibiti op het terrein geïsoleerd zijn. Een aantal personen is dinsdag weer getest en positief bevonden. “Ze willen dat de mensen die negatief zijn bevonden, weer moeten gaan werken.” Volgens Etnel weigeren de mannen, omdat zij vinden dat de plaats ontsmet moet worden.

De Human Resource & Administratiemanager, Amrita Bhagwat, van Greenheart weerspreekt namens de directie deze berichtgeving. “Het bedrijf heeft na constatering ervoor gezorgd dat de mensen naar KKF konden. Er wordt ook letterlijk en figuurlijk voor de mensen gezorgd”, stelt Bhagwat. De manager zegt dat de houtzagerij van Tibiti momenteel is gesloten. Greenheart volgt strikt de regels van BOG op. Het bedrijf draagt zorg voor alle kosten. Ook voor het transport zorgt het bedrijf, vertelt Bhagwat. “Want nu rijdt er geen ambulance en wij moeten dat zelf regelen.” Bovendien, zo vertelt Bhagwat, heeft het bedrijf de mensen op het terrein gehouden, omdat zij niet mogen worden weggestuurd. “Dinsdag hebben we extra voeding, groente en fruit gestuurd voor de mensen. Handsanitizers, vitamine C, en nog een aantal zaken, waaronder mond- en neuskapjes zijn opgestuurd”, besluit Bhagwat.

RB


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: