KPA roert zich om geheimzinnige bijzondere benoemingen

Leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) roeren zich om een tiental bijzondere benoemingen van ambtenaren. Deze bijzondere benoemingen zijn op een geheimzinnige wijze doorgevoerd door de vorige regering, onder leiding van Bouterse-Adhin. Dat zegt Anil Ramharakh, bestuurslid bij de bond van KPA en hoofdbestuurslid van de Moederbond.

“De leden zijn erg boos en ik geef ze helemaal gelijk. Het kan niet dat we steeds in het korps worden geconfronteerd met bijzondere benoemingen van mensen die niet eens draagvlak genieten”, aldus Ramharakh. Hij zegt dat binnen het korps er leden zijn die sinds 2017 bevorderd zijn, maar die nog steeds hun beschikkingen niet hebben ontvangen. “Dan komen er anderen die we nauwelijks kennen met beschikkingen op ons af. Gaan we niet boos worden?”, vraagt hij.

Hij benadrukt dat bijzondere benoemingen geen probleem hoeven te zijn, indien dit conform de wet geschiedt. Volgens artikel 43 lid 2 van de Wet Penitentiaire Inrichtingen en Huizen van Bewaring moet bij bijzondere benoemingen eerst een commissie worden benoemd, die bemand word door vertegenwoordigers van KPA, het Openbaar Ministerie, Justitie en Politie en de bond van KPA. Deze commissie moet de benoeming toetsen en hierna de minister van Justitie en Politie adviseren. “Wij hebben niks van deze stap gemerkt. Deze stap is gewoon overgeslagen, net als altijd. Waarom moet elke bijzondere benoeming buiten het gezichtsveld van het bestuur plaatsvinden?”, vraagt Ramharakh zich af. Hij hoopt dat de huidige minister van Justitie en Politie klaarheid kan brengen in deze benoemingen. Het korps telt landelijk 700 leden.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: