Sherin Bansi-Durga ready als dc

Sherin Bansi-Durga, die pas is beëdigd als districtscommissaris en naar alle waarschijnlijkheid de scepter zal zwaaien in Saramacca, zegt dat ze al helemaal voorbereid is op haar taak als burgermoeder. Bansi-Durga woont in Saramacca en is van huis uit docent Aardrijkskunde op de middelbare school. Eén van haar eerste actiepunten is een evaluatie te maken van het district dat volgens haar veel potentie heeft.

“Ik wil een inventarisatie maken per ressort. Wie doet bijvoorbeeld aan landbouw? Hoeveel bedrijven heeft het district? Hoeveel mensen werken bij deze bedrijven? Hoeveel mensen vertrekken dagelijks naar de stad en hoeveel komen terug? Hoeveel studenten zijn er? Hoeveel senioren burgers? Aan de hand van deze data zal ik dan beleid maken voor het hele district”, zegt Bansi-Durga zelfverzekerd.

Ze vindt dat de productiesector verder gestimuleerd moet worden alsook klein ondernemerschap. Daarnaast biedt het district veel mogelijkheden voor touroperators. Zo is Groningen een populaire trekpleisters voor stedelingen en toeristen. “We hebben hier ook de Saramaccarivier waar we toeristen vaaropties kunnen geven.” Belangrijk voor haar is dat ze het beleid van de regering op regionaal niveau waardig kan uitvoeren.

Haar beëdiging als districtscommissaris heeft binnen haar partij (VHP) veel kritiek opgeleverd, echter laat ze zich niet uit het veld slaan. “Tegenwerkingen en aanvallen zijn normaal in vooraanstaande posities. Ik weet dat ik mijn werk goed zal doen en niemand een reden zal geven tot klagen”, aldus de dc. Ze wordt binnen een week geïnstalleerd.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: