Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize H. had zoete patat met sopropo, garnalen en sebijarie;

Huize V. had pruimen en marmer cake;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: zoete patat met sopropo, garnalen en sebijarie, pruimen en marmer cake

Recept: Kokosflensjes (Goelong-Goelong)

Ingrediënten voor ca 30 flensjes;

Voor de vulling; 350 gram bruine suiker (of Gula Djawa) 450 gram geraspte, droge kokos 200 ml kokosmelk

Voor de flensjes; 4 eieren 400 ml kokosmelk 300 ml water 300 gram bloem snufje zout 50 ml zonnebloemolie paar druppels rode kleurstof

Bereiding van de vulling: Zet een steelpan op vuur en doe daarin de kokosmelk en bruine suiker en roer het regelmatig tot dat de suiker volledig is opgelost. Voeg daarna de geraspte kokos toe en blijf dan ook continu roeren. Wanneer al het water is opgenomen en de vulling wat droog is, kun je de pan van het vuur halen. Het kokosmengsel apart zetten en goed laten afkoelen.

Bereiding de flensjes:

Meng de rode kleurstof mengen met de kokosmelk om de roze kleur te krijgen. Klop vervolgens de  eieren in een kom tot dat ze luchtig zijn. Dit kan met een handmixer of een garde. Voeg daarna de kokosmelk, water en zonnebloemolie toe. Zeef de bloem en voeg dit ook toe samen met het zout. Meng dit goed door elkaar.  Zorg ervoor dat je een mooi glad pannenkoek beslag krijgt. Desnoods haalt je het beslag door een zeef. Bak de flensjes vervolgens in een koekenpan met antiaanbaklaag zo dun mogelijk. Doordat je al zonnebloemolie in het beslag hebt gedaan, hoef je verder geen boter of olie te gebruiken als je tenminste een goede koekenpan met een anti aanbaklaag hebt. Vul als laatste de roze flensjes met de kokosvulling. Leg hiervoor een lang smal lint van de vulling over de roze flensje en rol ze helemaal op tot ze goed dicht zijn.

Bron: (mooierecepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: