Laatste groet aan kunstenaar Soeki Irodikromo

De iconische Surinaamse kunstenaar Soeki Irodikromo is gisteren begeleid naar zijn laatste rustplaats. Er was gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen in Sana Budaya. Verder was er met in acht neming van Covid-19 maatregelen gelegenheid om afscheid te nemen. Hiermee is de laatste groet voldaan aan de kunstenaar. Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI ) heeft de familie bijgestaan en vanuit cultuurcentrum Sana Budaya heeft de uitvaart plaatsgevonden.

Wijlen Soekidjan Irodikromo

Soekidjan Irodikromo zag het levenslicht op 20 juni 1945 te Commewijne, Plantage Pieterszorg. Door de jaren heen heeft Irodikromo nationaal als internationaal bekendheid gegeven aan de Javaanse kunst en cultuur. Dit op het gebied van schilderijen, beeld en podiumkunst. De kunstenaar is zodoende ook bekend in Indonesië om zijn werken die hij in Suriname heeft geproduceerd. Hij bereikte de gezegende leeftijd van 75 jaar.

( FOTO: Regillio Derby)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: