Straatventers kunnen ook bijdragen aan verspreiding Covid-19

Tijdens een gesprek geven burgers aan dat de venters ook kunnen zorgen voor de verdere verspreiding van het Covid-19 virus. “Ook de venters die voor de markt staan”, benadrukt een burger. “De venters gaan overal, zelfs huis aan huis en in verschillende wijken. Het komt velen goed uit die niet over straat willen gaan of niet diep in hun zak willen gaan, maar anders bekeken is het gevaarlijk. Deze venters kunnen juist voor besmettingen zorgen tot aan huis en in verschillende wijken. De mensen die langs de straat verkopen, houden zich strak aan de maatregelen met mondkapjes en handschoenen. Maar ik merk dat de ronddwalende venters dat niet doen. Je ziet de meesten met een mondkapje, maar met ze hebben dezelfde de hele dag door op. Het kan moeilijk zijn om een aantal te permitteren, maar het is uiteindelijk ook in hun eigen belang en de mensen om hun heen. Laat er ook strakker gelet worden op de venters”, benadrukt een andere burger. “Als het geordend wordt op straat, dan kan de situatie minder erg worden. Dus misschien ook voor minder verspreiding zorgen bij anderen. Zo kunnen mensen hun banen nog behouden en voeding op tafel zetten.  Je ziet ze niet alleen voor de markt, maar overal in het centrum verspreid. Het is ook een hinder als je op het trottoir loopt.  Als er strak gelet wordt op deze punten, zal men zich automatisch aanpassen aan het nieuw normaal.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: