Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize D. had bitawirie met zoute vis en zoutvlees;

Huize M. had gestoofde vlerken;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: bitawirie met zoute vis en zoutvlees, gestoofde vlerken

Recept Maizenakoekje:

Ingrediënten voor circa 50  koekjes: 125 gram kristalsuiker; 125 gram roomboter; 1 ei;1 theelepel vanille extract;

250 gram maizena;  1 volle theelepel custardpoeder en Suikermuisjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de boter en het suiker romig. Je moet bijna geen suiker meer voelen indien je een beetje van het mengsel tussen je vingers houdt.

Nu doe je het ei erbij. Daarna doe je het extract erbij en mix je het mengsel nog even goed door. Nu kun je lepel voor lepel de maizena en de custard poeder toevoegen. Het mengsel doe je in je koekspuit en spuit rechtstreeks op een bakplaat, bekleed met bakpapier, mooie vormpjes. Strooi op ieder koekje wat suikermuisjes.

Daarna mogen ze de oven in voor ongeveer 14 minuten. Let op, iedere oven is anders. Ik heb verschillende ovenstanden uitgeprobeerd. In mijn oven zijn de koekjes het lekkerst indien ik ze 14 minuten op 160 graden bak (hoog/laag warmte)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: