Sound engineer MSS, Narin Malhoe: #Stay Safe, we moeten leren leven met Covid

Narin Malhoe is een van de bekende personen uit onze samenleving die zich bezighouden met geluid.De Sound engineer van MSS geeft mee in een interview met Dagblad Suriname dat het al in zijn kinderjaren begon zijn opa Mahinder Malhoe. Hij heeft het geluidsbedrijf  opgericht. De familie Malhoe is zodoende jaren actief in de muziekwereld geweest. Vervolgens begon Narin meer interesse te tonen en het ging steeds verder en beter. Na mijn VWO mocht ik van mijn moeder mij actief bezighouden met mijn sound. In het jaar 2006 heeft mijn vader zijn bedrijf opgericht, die heb ik in 2015/2016 overgenomen als hoofduitvoerder van het geheel, ik werd project manager. Ook het kopen van nieuwe apparatuur, update geschiedde onder mijn hoede. In 2006 begonnen met Peavey, als eerste bedrijf, later met EAW en vanaf 2012 line arrays JBL, en MRS. De meeste van onze spullen komen uit Trinidad en sommige uit New York. Begonnen met het line array concept in 2012 en vervolgens uitgebreid naar meerdere en grotere systemen. Een geluidstechneut is een heel belangrijk aspect in de muziekwereld. Niet alleen het volume knop is belangrijk maar ook het muzikaal gedeelte van de muzikanten de verschillende instrumenten in samenhang met de vocalisten in balans te brengen. Zodat het als goed muziek in de oren klink voor de luisteraars

De huidige situatie

“de huidige situatie is niet gemakkelijk voor ons allemaal; we zijn sinds maart stil. Het lijkt alsof de entertainment industrie is aan het doodbloeden. Maar dit is wereldwijd het geval. Hier is het maar een kleine groep als we het vergelijken met het buitenland. We bekijken de opties om eventueel met inachtneming van de Covid 19 maatregelen toch wat te kunnen doen. Het is zitten met de regering en mensen van de veiligheid die ons kunnen adviseren. In samenspraak zou er en plan uitgezet kunnen worden. Het is voor een ieder even zwaar vooral de mede entertainment bizz collega’s. We moeten leren leven met covid, werken aan bewustwording  en de veiligheid van de medemens en ons zelf. Voor nu is het niet makkelijk, we moeten onze buikriemen strak trekken. Dus het is goed ertegen aan te kijken en hoopvol te blijven dat wij, iedereen binnen de entertainment wereld, gauw weer aan de slag kunnen.

Mijn boodschap is: volg de regels, denk ook aan je medemens. Het is voor iedereen even zwaar om thuis te blijven. Laten we gezamenlijk de situatie onder controle hebben. Laten we allemaal kalm blijven. Er is niets kostbaarder dan je eigen gezondheid en die van anderen om je heen. Dus, houd je aan de regels, steeds mondkap opdoen, handen wassen en lets fight this Covid together”

Dank aan mijn familie in het bijzonder mijn gezin en ouders die mij altijd de nodige steun geven en vooral mijn vrouw die begrip toont voor mijn moeilijke en soms heel lange werktijden aldus Narin Malhoe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: