Leiding politiekorps verbolgen over verspreiding foto’s jonge verdachten Matta-moordzaak Foto’s gemaakt in een ‘politielocatie’ – Politie start intern onderzoek

In verband met de zaak van de moord op kapitein Michel Karwofodi van het dorp Matta zijn foto’s verspreid van de zes verdachten in de zaak. Vijf van de zes verdachten zijn jonger dan achttien jaar en dat houdt in dat zij binnen het kader van het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties extra bescherming moeten genieten van de staat Suriname. De staat Suriname heeft dit verdrag immers geratificeerd.

Een van de beschermende maatregelen is, dat de identiteit van een jeugdige verdachte beschermt dient te worden in een strafrechtelijk onderzoek. Daarom heeft de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname geen foto’s van de verdachten gepubliceerd of hun namen bekend gemaakt aan de samenleving, zo bericht het korps dinsdag 18 augustus.

Er zijn echter foto’s van de verdachten op een politielocatie gemaakt en verspreid, hetgeen de politie stelt ten zeerste te betreuren en in hoge mate af te keuren. Met betrekking tot dit afkeurenswaardig gedrag is de politie gestart met een intern onderzoek. Nadere informatie volgt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: