DA’91: Verontwaardiging samenleving behoud Nerkust begrepen door regering

“Het volk wil correctie” 

De samenleving heeft de afgelopen dagen verontwaardigd gereageerd op de berichtgeving dat districtscommissaris Mike Nerkust behouden zou worden als dc. Dit leidde tot de oproep om te protesteren op maandag bij het regeringsgebouw, met inachtneming van de Covid-19 maatregelen. Ondertussen heeft de Abop op haar facebookpagina gemeld dat dc Nerkust zal worden vervangen. De partij vermeldt: “Bij deze willen wij aangeven dat DC Nerkust per direct wordt vervangen en zich maandag moet aanmelden voor een gesprek. We hebben uw mening gehoord en stellen deze zeer op prijs. Wij zijn u dankbaar daarvoor, want het houdt ons alert. De partij heeft meerdere kandidaten gesignaleerd voor de functie. Er moet nog een keuze worden gemaakt. Met betrekking tot rvc-posten komt er een herevaluatie. In de komende week komt de partijleiding met een statement met betrekking tot de stand van zaken”.

Reacties

Vanuit verschillende hoeken geven personen aan dat het tijd is voor een frisse wind. Angelic Del Castilho, voorzitter van DA’91, reageert door te stellen dat het goed is om te constateren dat de verontwaardiging van de samenleving is gehoord en naar het schijnt is begrepen door de regering. “Correcties worden gepleegd. Wij moeten het natuurlijk kritisch blijven volgen.” De politica merkt op dat het haar inziens niet meer tot een fysieke demonstratie hoeft te komen. Op dit moment zou een demonstratie volgens Del Castilho ook onverstandig zijn, omdat de democratie vele mogelijkheden biedt om correctie te eisen. “Voor nu heeft een online en mediaprotest reeds gewerkt. Wij willen correctie en dat gebeurt al”, besluit Del Castilho.

RB  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: