R Madhavan’s Rocketry: The Nambi Effect

Vanaf R Madhavan zijn regiedebuut Rocketry: The Nambi Effect heeft aangekondigd, is er veel buzz rondom de biografische drama die is gebaseerd op de beruchte spionagezaak uit 1994. Vanaf het moment dat de filmopnamen zijn aangevangen, zijn er enkele zeer belangrijke veranderingen in het leven van wetenschapper Nambi Narayanan. En deze goede veranderingen die, hebben alleen maar meer aandacht gevestigd op de wetenschapper en zijn prestaties. Ook hebben ze de recente ontwikkelingen benadrukt die hebben plaatsgevonden.

Voor degenen die het niet weten: Nambi Narayanan, die de leiding had over de cryogene afdeling van ISRO, werd beschuldigd van het verkopen van enkele essentiële geheimen met betrekking tot Indiase ruimtetechnologie aan Pakistan. Terwijl hij samen met vier andere collega-wetenschappers 50 dagen gevangenisstraf kreeg, sprak het CBI in 1998 Narayanan vrij van de beschuldigingen. Zijn juridische strijd ging echter door omdat hij in de zaak ten onrechte was ingekaderd met valse beschuldigingen en in 2017, toen Madhavan de film aankondigde op basis van deze zaak, verschoof veel meer aandacht naar de man. Hoewel de mensen die tot de staat Kerala behoorden op de hoogte waren van de heer Narayanan en zijn prestaties, heeft het met de aankondiging van de film meer nieuwsgierigheid en bewustwording over zijn leven en prestaties gecreëerd.

Onlangs kreeg de heer Narayanan een aanvullende vergoeding van Rs aangeboden. 1.30 Crore door de regering van Kerala om de tweeënhalf jaar oude spionagezaak te schikken waarin hij door de staatspolitie werd betrokken. In het jaar 2018, na de aankondiging van het project, beval het Hooggerechtshof dat zijn arrestatie niet nodig was en aan hem werd ​​voorlopige vrijstelling verleend na betaling van 50 lakhs. In 2019 ontving Nambi Narayanan ook een Padma Bhushan, de op twee na hoogste civiele onderscheiding. Er is echter nog veel meer te weten over de man die Madhavan zal presenteren middels zijn verhaal over de wetenschapper.

De film is nu in de post-productie fase.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: