WAM- verzekerde over aasgierenmentaliteit

“Het is waar dat kwaadaardige politiek ervoor heeft gezorgd dat Suriname in elkaar gedonderd is. Deze stelling mag waar zijn, maar het is een uitgemaakte zaak dat ondernemers en bedrijven ook aasgieren zijn”, aldus een WAM-verzekerde, die al 4 weken haar autoschade niet hersteld heeft gekregen van de verzekeringsmaatschappij. “Ma no go skrif’ en kranti, want je weet hoe haatdragend ze zijn.”

Enorme blikschade

“Ik werd op 12 juli van achteren aangereden. De blikschade was enorm. De veroorzaker van de aanrijding stelde zich correct op. Binnen een dag werd aangifte gedaan bij de verzekeringsmaatschappij. Een door mij aangewezen uitdeuk- en spuitinrichting diende op vlotte wijze in samenspraak met de verzekeraar een offerte in.”

Drie weken verder

 “Vanaf dat moment loop ik de vloer bij de verzekeringsmaatschappij plat. Ik heb ondanks het virus, zeker 5 keer voor de balie gestaan en wordt er ook geappt. Eerst kreeg ik te horen dat de uitdeuk- en spuitinrichting geen offerte had ingediend. Ik ontzenuwde dat terstond met bewijzen. Dus zouden ze weer  nagaan waar het aan ligt.”

Het loopt de spuigaten uit

“Het is bekend dat verzekeringsmaatschappijen onnodig lang treuzelen met de afhandeling van de schadeverzekering. Maar in mijn geval loopt het de spuigaten uit.”

Typefout

“Op 6 augustus hebben zij mij verteld dat de foute gang van zaken heeft gelegen in een typefout en werd verontschuldigingen aangeboden. Zonder dag en datum te noemen, werd mij medegedeeld dat er de komende week aan de zaak gewerkt zal worden. De week is voorbij, maar ik word nog steeds aan het lijntje gehouden.”

Smoesjes

“Ik krijg het gevoel dat er voordeel gehaald wordt uit mijn ongeluk. Het zijn allemaal smoesjes, corporatieve uitbuiting, een gebrek van respect voor de klant. Er wordt geen rekening gehouden met het recht en de belangen van de klant. Maar ze komen steeds weer aandragen met premieverhogingen. Aangekondigd werd dat ingaande 1 augustus de jaarlijkse WAM-premie met 35 procent worden verhoogd. Straks gaat dit miljoenenbedrijf zich ook indekken met een Coronaviruspremie.”

Meedogenloos

“Ik ben een zelfstandige onderneemster met een huishouding, bestaande uit 5 personen, waarvan 4 minderjarigen. Zonder mijn auto zit ik zonder inkomen. Van mijn voorkomen alleen kan al worden afgelezen dat ik het niet breed heb. Ik heb uit wanhoop meerdere keren mijn nood uit de doeken gedaan. Bij het aanhoren van mijn problemen kon ik in hun ogen lezen dat zakendoen geen rekening houdt met dergelijke omstandigheden en emoties.”

HD  

error: Kopiëren mag niet!