“In de avond hebben weinig mensen iets buiten te zoeken”

De recent bekendgemaakt nieuwe Covid-19 maatregelen houden veel verkopers, hosselaars en taxihouders bezig. “Met het terugbrengen van de start van de avondklok naar 20.00 uur wordt mijn werkdag verder ingekort en zal ik dus minder verdienen. Het is al zo moeilijk in het land. Voor mij is dat niet prettig”, zegt een taxichauffeur aan de krant. Hij vertelt dat hij enigszins wel begrip heeft voor de maatregelen van de regering om het aantal besmettingen een halt toe te roepen, maar dat hij aan de andere kant helemaal niet begrijpt waarom speciaal ’s avonds niemand over straat mag. “Over het algemeen zie je overdag een drukte van jewelste over straat, maar ’s avonds hebben weinig mensen iets buiten te zoeken. Het waren meer de uitgaansplaatsen en eetzaken die druk waren, maar de meeste van ze draaien al niet meer of hebben strengere Covid-regels. Vroeger kon ik juist ’s avonds mijn ritjes rijden, waardoor ik veel meer kon verdienen. Nu moet ik overdag en in die korte werkdag nog hopen dat ik 10 klanten heb”, benadrukt hij. De taxichauffeur geeft verder aan dat hij als losse taximan nu ook meer kosten heeft, omdat de auto nu na elke rit gedesinfecteerd moet worden met alcohol en de schoonmaakmiddelen op zich ook duur zijn. Hij hoopt dat de nieuwe regering wel erin slaagt om alle getroffen groepen te helpen met een Covid-steun. “Anders wo dede ini a film”, aldus de taxichauffeur.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: