“Het geld hier plaatsen a.u.b.”

Zich aanpassen aan de Covid-19 situatie in het land is iets waartoe alle ondernemers verplicht zijn, willen zij zonder problemen wat centjes blijven verdienen. Vooral bij eetzaken moet extra op de hygiëne worden gelet. “Bij ons staat de gezondheid van onze klanten centraal. Daarom hebben wij naast het plaatsen van handalcohol bij de deuringang, het opmeten van de lichaamstemperatuur ook beslist om de toonbank op 2 meters afstand van elkaar te splitsen voor de kassa en afhalen van het eten. Wij moesten dit doen, omdat anders de kans toch zou ontstaan dat het Covid-19 virus middels geld verspreid kon worden via de klant naar onze medewerkers of andersom. Maar je kan die fout niet maken, omdat we met koeienletters hebben aangegeven waar men geldbiljetten mag plaatsen”, zegt een restauranthouder. Bij de kassa prijkt een A4-printje met het opschrift: ‘Het geld hier plaatsen a.u.b.’. De eigenaar vertelt verder dat het soms wel voorkomt dat een klant het geld toch nog bij het afhaalluik van de toonbank plaatst, maar dat de klant hierna netjes op een vriendelijke manier wordt aangesproken. “Het zijn mensen en mensen maken fouten. Laten we eerlijk zijn: als je honger hebt, heb je soms geen tijd om alles te staan lezen. Maar het lukt toch. We gebruiken hierna dan maar wat alcohol om de plaats te ontsmetten. De mensen zijn ook verplicht om met een mondkapje de zaak binnen te stappen en zoals middels lijnen op de vloer aangegeven, op 2 meters afstand van elkaar te staan”, benadrukt de ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: