“SRD 10 en SRD 20 wang hipi”

“SRD 10 en SRD 20 wang hipi.” Dit geschreeuw tegen autobestuurders hoor je nu uitsluitend van ramboetanverkopers langs de straten. Het is veel burgers opgevallen dat eenieder een broodje probeert te verdienen. Zo probeert Mala, moeder van drie kinderen, ook mee te doen aan de verkoop langs de straat. Zij verkoopt alleen ramboetan. Tijdens een gesprek geeft zij aan dat de verkoop wel gaat. “Nu de zon zo fel is, zie ik veel mensen bij mij kopen. Ik ben vaak aan het eind van de dag al uitverkocht. Ik heb in dit geval geluk, omdat ik de enige ben die hier ramboetan verkoopt. De overige mensen verkopen andere vruchten, waaronder bacove, sinas, meloen of ananas. Als iemand zonder vaste inkomsten zit, helpt dit toch een handje. Ik weet dat het niet een permanente oplossing is, dus probeer ik zoveel mogelijk te verkopen.  Terwijl ik voor de deur van mijn huis zat, kwam ik op het idee om ramboetan te verkopen. Eerst dacht ik dat men het niet zou kopen, maar ik merk dat die juist eerder uitverkocht zijn. Ik kijk nog wat ik meer kan verkopen voor mijn deur om een handje te helpen met de zorg in huis. Uiteindelijk moeten wij als man en vrouw het huishouden draaien om vooruit te gaan”, aldus Mala.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: