“Mijn salaris is al bijna op”

“Ik zit nu met weinig geld op zak. Mijn salaris is al bijna op”, zegt een burger aan de krant. Met de aangebroken vakantieperiode en het nieuw schooljaar in aantocht is voor haar de tijd aangebroken om schoolspullen voor haar twee kinderen aan te schaffen. “Ik dacht eraan om voor het nieuw schooljaar iets eerder schoolspullen te kopen voor mijn dochter en zoon, maar ik merk dat ik mezelf in de schulden heb gejaagd. Vergeleken met het afgelopen jaar heb ik nu veel meer uitgegeven aan schoolspullen. Ik heb namelijk maar bij twee winkels spullen gekocht en kwam al op een totaal van SRD 1300. En dan heb ik nog geen schoolbroeken en schoenen gekocht. Vorig jaar gaf ik voor alles per kind ongeveer SRD 1000 uit, maar nu blijk ik de tel kwijt te raken. Gelukkig heb ik mijn vaste lasten, waaronder stroom, water en internet al betaald. Ik vraag me af hoe iemand het dan haalt, die 3 tot 5 kinderen heeft en die nog een aflossing moet doen voor hun huis of die ook nog huishuur moet betalen.”

Tijdens een gesprek gaf één van de winkelmanagers aan dat de koers een rol speelt bij de hoge kosten voor schoolspullen. “Ik heb de meeste reacties van klanten gehoord. Reacties waaronder ‘wat?! hoe kan dat?’ en het toch koopt en andere die zegt ‘zijn deze mensen gek!’ en lopen weg om een andere winkel te bezoeken. De klanten tegemoetkomen proberen wij op verschillende manieren te doen door van tevoren klaargemaakte schoolpakketten te verkopen voor een redelijke prijs.” Ongeveer de helft van de klanten kiest daarvoor en anderen zeggen dat ze liever alles zelf kopen naar keus. “Ik kijk uit naar goedkope spullen om toch uit te komen. Ik heb 1 kind, maar moet ook andere vaste lasten betalen en uiteindelijk zorgen om de kast te vullen om elke dag te eten, dus ik denk economisch. Welke moeder wilt geen mooie spullen of kleren voor haar kinderen? Elke moeder probeert dat. Maar in deze harde en moeilijke tijd ga je moeten kijken naar wat goed uitkomt”, aldus een andere ouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: