Pandemie niet van invloed op stroomverbruik

De afgelopen Covid-19 maanden zijn volgens directeur Marcel Eyndhoven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) niet van invloed geweest op het bedrijf, zo zegt hij in gesprek met het Dagblad Suriname. Het stroomverbruik is volgens Eyndhoven de afgelopen maanden ‘een beetje gedaald’. ‘Er zijn geen ingrijpende wijzigingen. Dat zal daarentegen, zoals ieder jaar, wel te zien zijn in de droge tijd. In de maanden september en oktober vooral zal het stroomverbruik toenemen.’ Mensen zetten dan uiteraard vaker een airco of ventilator aan en de koelkast zal vaker worden geopend. De EBS-directeur is niet in staat om aan te geven wat een gemiddeld huishouden deze dagen aan stroom verbruikt. Ook weet hij niet te vertellen wat de prijs per kilowattuur (kWu) stroomverbruik is. De EBS-website (https://www.nvebs.com/thuis/elektriciteit/betalen/) vermeldt een bedrag van SRD 0,27, huishoudelijk tarief tot 150 kWh.

Wel kan Eyndhoven vertellen dat de EBS geld nodig heeft. ‘Wij hebben veel geld nodig om spullen te kopen. Voor de aanschaf van materialen moeten we hier in Surinaamse dollars betalen, nadat ze zijn gekocht in de VS met Amerikaanse dollars. Het enige wat lokaal en dus met Surinaamse dollars wordt gekocht, zijn de houten elektriciteitsmasten. Verder komt alles uit het buitenland.’ De directeur benadrukt nogmaals dat het stroomverbruik niet tot nauwelijks wordt beïnvloed door de al maanden aanhoudende Coronavirus-crisis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: