Ouders nog steeds niet comfortabel met achterlaten van hun kind bij oppas

Hoewel verschillende crèches al geruime tijd na de maandenlange sluiting open zijn, biedt dit voor veel ouders nog geen oplossing voor de opvang van hun kinderen. Uit verzamelde informatie van de krant blijkt dat de meeste crèches de deuren niet meer opendoen, omdat ouders nog steeds niet comfortabel zijn om hun kinderen daar achter te laten vanwege de vrees voor Covid-19-besmettingen onder de kinderen. Tijdens een gesprek geeft een crèchehouder aan dat zij het zonde vond om haar 2 medewerkers te laten oppassen op 3 kinderen, dus besloot zij uiteindelijk om de oppas te sluiten tot de school weer begint.

Een andere crèchehouder geeft aan dat zij momenteel nog open is, maar zal heel binnenkort vanwege de vakantieperiode ook de deuren sluiten. Zij gaf verder aan dat zij in totaal 10 kinderen heeft naast de naschoolse opvang. “Nu er geen school is, zijn de meeste kinderen die na school op de crèche kwamen, thuis. De kinderen die nu nog komen, zijn van de dagopvang. Van de 10 heb ik soms 5 tot 7 kinderen per dag.”

Ook moest de manier van oppas worden veranderd vanwege het samenscholingsverbod, waardoor kinderen in groepen zijn gezet. Vooral op de hygiëne wordt extra gelet. Vooral de particuliere crèchehouders hebben met een zeer moeilijke periode te kampen, waardoor hun overleving in deze Corona crisisperiode afhangt van de betaling door ouders en ondersteuning vanuit buiten. “De maandelijkse betaling wordt nog door de ouders voldaan. Hierdoor kan ik de medewerkers betalen en door ondersteuning kom ik verder uit. Aan de andere kant ben ik ook gedwongen om de kosten te verhogen, maar ik merk dat er genoeg begrip vertoond wordt door de ouders. Er zijn wel enkele ertussen die het toch moeilijk hebben. Voor hen kwam ik toch met een oplossing dat ze het per maand in twee delen kunnen betalen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!