Politie gaat overtreders avondklok weer oppakken

Door de politie is geconstateerd, dat de het aantal personen dat zich niet houdt aan de lockdown, ofwel de avondklok, aan het stijgen is. ‘Dit gedrag is onacceptabel’, zo laat het Korps Politie Suriname weten. De politie zal weer gebruik gaan maken van de bevoegdheid haar gegeven in artikel 11 van het Politie Handvest.

Met ingang van vandaag, vrijdag 14 augustus, gaat de politie weer over tot het aanhouden van overtreders. Zij worden overgebracht naar een politiebureau, waar zij tot vijf uur in de ochtend vast zullen zitten.

De locatie waar de overtreders opgehouden worden is van dien aard, dat de Covid-19 maatregelen, zoals de onderlinge afstand van tenminste anderhalve meter, toegepast kunnen worden. ‘De locatie is niet afgeschut waardoor de overtreder, verplicht zittend op een stoel, zal kunnen genieten van de koele avondwind, aldus de politie.

De politie zal de overtreders na vijf uur in de ochtend niet terugbrengen naar de plek waar zij zijn opgepakt. Zij zullen hun weg naar huis zelf moeten vinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: