NJP-ondervoorzitter Paragh: “Jongeren hebben belangrijke rol in toekomst Suriname”

Dinesh Paragh, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), zegt in een gesprek met de krant dat jongeren een belangrijke rol hebben als het gaat om de toekomst van Suriname en de rest van de wereld. De NJP-ondervoorzitter stond daarom stil op 12 augustus, de ‘Internationale Dag van de Jeugd’ (International Youth Day). “Jongeren hebben vaak veel energie, moed, durf en frisse ideeën. Met goede ondersteuning en begeleiding kunnen deze jongeren heel veel bereiken in hun leven. Maar na elke wandeling op zoek naar schoon water zal je door modder moeten lopen. Dit betekent dat je hard en slim zal moeten werken om je doelen te bereiken. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn en daar waar het niet gemakkelijk zal zijn, hebben deze jongeren de externe hulp nodig. Jongeren hebben recht op een aantal zaken als we dus kijken naar onze grondwet en natuurlijk de internationale verdragen die zijn geratificeerd”, zegt Paragh. Het is volgens hem daarom belangrijk te evalueren “wat jongeren allemaal hebben bereikt, hoe de jongeren zich hebben geprofileerd, wat de struggle points zijn die jongeren meemaken in hun leven om hun doel te bereiken en of er begeleiding en ondersteuning is vanuit de overheid”.

“Jongeren hebben een belangrijke rol als het gaat om de toekomst van ons geliefd land, maar ook de wereld natuurlijk. Het is vandaar belangrijk om hen die ondersteuning te geven waar nodig. Tenslotte wil ik alle jongeren feliciteren met deze dag en laat deze dag een goed evaluatiemoment zijn”, aldus de NJP-ondervoorzitter. Op 17 december 1999 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen, waarbij 12 augustus werd uitgeroepen tot International Youth Day.

TM

error: Kopiëren mag niet!