Justitieminister Amoksi roept Hoefdraad op om zich aan te melden

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad opgeroepen om zich aan te melden bij justitie. Tegen Hoefdraad is er een opsporingsbevel gepubliceerd. De minister sprak de pers woensdag voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering. De minister voegde eraan toe dat indien Hoefdraad echt onschuldig is, hij logischerwijs vrijuit zal gaan. “Van deze plaats uit roep ik hem op om zich aan te melden bij de politie en justitie de ruimte te geven om het onderzoek te doen. Mocht blijken dat hij onschuldig is, dan gaat hij vrijuit”, aldus de minister.

Vanaf het moment dat de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday opnieuw een verzoek aan het parlement heeft gestuurd om Hoefdraad te vervolgen, is hij spoorloos. “Kijk, een verdachte wordt sowieso aangehouden, maar je kan ervan uitgaan dat iemand zo lang mogelijk buiten de handen van justitie wil blijven”, aldus Amoksi. De minister vindt dat indien Hoefdraad zich aanmeldt verdere consternatie wordt voorkomen. “Ik nodig hem uit om de justitie te helpen zijn onschuld te bewijzen”, herhaalde de bewindsman.

Hoefdraad zelf heeft inmiddels via zijn advocaten een kortgeding aangespannen tegen de Staat Suriname. Hij vindt dat niet de juiste procedures is gevolgd om hem in staat van beschuldiging te stellen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, De Nationale Assemblee en het Openbaar Ministerie zijn de gedaagden.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!