Ondernemers eisen schoonmaakbeurt betonnen aanmeersteiger Veerplein

Ondernemers en burgers, die wonen en werken op Veerplein in Commewijne, eisen dat de betonnen aanmeersteiger zo gauw als mogelijk wordt schoongemaakt. De aanmeersteiger die niet meer wordt gebruikt voor de oversteek, is door de jaren heen verwaarloosd en wordt vooral gebruikt door lokale vissers die af en aanmeren. Daarnaast worden visnetten achteloos achtergelaten op de steiger. Ook zit de steiger vol met vuil. Vooral petflessen worden achtergelaten door de vissers.

Enkele jonge ondernemers willen van de plek een recreatieoord maken. “Als de steiger wordt schoongemaakt, kunnen wij het verfraaien. Weekends kan er daar eten en drinken worden verkocht met een beetje pokoe erbij”, zegt worstman Jurgen die doorgaans op een andere plek worst verkoopt. Er is reeds aan districtscommissaris Adjai Kali gevraagd voor ondersteuning. De ondernemers zeggen dat ruim een jaar terug de burgervader had beloofd om de steiger schoon te laten maken. Uiteindelijk is dit niet gebeurd. De burgervader weigerde te reageren op vragen van de krant.

Veerplein trekt op dag basis duizenden mensen aan. De ondernemers willen dat het gebied wordt verfraaid en aantrekkelijk gemaakt, zodat meer mensen een bezoek brengen aan de plek. “Zo kunnen we meer verkopen en dat heeft logischerwijs ook een effect op de rest van de economie.”

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: