Mangre: “Niet twijfelen dat scholen wel op 1 oktober starten”

Voorzitter van de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) Reshma Mangre vraagt ouders van schoolgaande kinderen om niet te twijfelen dat het nieuw schooljaar start op 1 oktober 2020. “Ik word dagelijks door ouders gebeld, die twijfelen of de school op 1 september zal starten of op 1 oktober. Ik benadruk dat de school op 1 oktober zal starten”, aldus de BVL/ALS-voorzitter.

De verwarring is ontstaan omdat de voormalige minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier, in een eerder stadium aangekondigd had dat de scholen op 1 september zouden starten. “Deze beslissing was een eenzijdige beslissing. Wij van de BVL/ALS waren tegen de beslissing, omdat het niet haalbaar was. We zijn aan tafel gaan zitten met de huidige minister, Marie Levens, en hebben dit toen uitgesproken. De school start dus 1 oktober”, herhaalt Mangre wederom voor de ouders.

Ook zegt ze dat in eerste instantie was besloten dat diploma’s van leerlingen alleen ondertekend zouden worden door de directeur van het ministerie en de directeur van de desbetreffende school. “Ook hierover hebben wij gesprekken gevoerd met de minister. We willen geen Covid-19 diploma’s voor onze kinderen. De kinderen zijn op een waardige manier hun examen gaan maken en ze verdienen dan ook een waardig diploma. Nu is besloten dat op de diploma’s de handtekeningen van de directeur van het ministerie, de directeur en de secretaris van de school en de leerling zullen staan”, onderstreept Mangre verder. Er is rekening gehouden met kinderen die naar het buitenland zullen vertrekken om verder te studeren, aldus Mangre.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!