Nog geen onderzoek door pg bij Canawaima

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday is nog niet begonnen met een onderzoek bij de Canawaima Management Company NV. Dat bevestigt de president-commissaris van Canawaima, Hanisha Jairam. In de laatste week van juli verzocht Jairam aan de procureur-generaal om een onderzoek in te stellen naar zaken die geconstateerd zijn bij overname van de leiding op 4 augustus 2018. In een document, waarin 8-tal handelingen met bewijsstukken zijn gehecht, heeft de raad te kennen gegeven dat er behoorlijk is geknoeid aan de ferry in de periode van november 2016 tot en met juli 2017.

“We zijn nog niet opgeroepen voor verhoor en hebben ook niks vernomen”, zegt Jairam tegenover Dagblad Suriname. “Ik hoop wel dat de zaak wordt aangepakt en de periode 2016-2017 goed doorgelicht wordt”, voegt Jairam toe. De raad is vanaf augustus ter beschikking van de nieuwe regering. Hoe de toekomst eruit zal zien, weet Jairam nog niet. “We hebben de nieuwe regering wel de stand van zaken gerapporteerd.”

Ook dit bedrijf heeft enorm geleden als gevolg van de Covid-19 crisis. “We hebben geen opbrengsten en het personeel moet door worden betaald.” De Canawaima, die een tijdje terug uit de vaart is gehaald voor een onderhoudsbeurt, is inmiddels volledig gerepareerd en klaar om te varen. “Het wachten is op MAS”, aldus Jairam.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: