Oliehandelaren Roy Boedhoe en SOL zien onder Covid-pandemie lichte omzetdaling

Roy Boedhoe Enterprise, die brandstof levert aan onder andere benzinepompen en de goudsector in het binnenland, lijkt niet gebukt te gaan onder de aanhoudende Covid-19 pandemie. Dat geldt ook voor zijn collega, general manager Mark Goede van SOL. “We constateren slechts een lichte omzetdaling van zo’n 15 procent. Het avondleven is er niet meer, bussen rijden niet. Dat is een kleine domper. Natuurlijk missen we in onze piekperiode van mei tot september de toeristen. Dat zorgt zeker voor zo’n 40 procent daling van de omzet”, zegt Boedhoe.

Het bedrijft levert ook vaten brandstof aan goudzoekers in het binnenland. Kennelijk wordt deze dagen op de goudvelden gewoon doorgewerkt. “Immers, de levering van brandstof is normaal, er is geen stop”, zegt Boedhoe. “Er is wel een lichte omzetdaling van zo’n 15 procent wat betreft de levering van brandstof.”  De prijs voor een liter unleaded bij Roy Boedhoe is SRD 6,58 en voor diesel SRD 6,00.

“Onze verkoop is wel wat teruggezakt door het veranderde consumptief gedrag van de consument, vooral als gevolg van de lockdown”, stelt Goede. “Ik schat dat onze verkoopomzet zo’n 20 procent is gedaald. Natuurlijk missen we ook de toeristen. Maar onze grootste terugval zit in ‘aviation fuel’ sinds het luchtruim is gesloten.”

Volgens Goede ondervindt de levering van brandstof aan de goudsector in het binnenland geen terugval, dat blijft stabiel. “De goudzoekers werken tijdens de Covid-pandemie inderdaad gewoon door.” De government take op brandstof wordt overigens verhoogd. Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën afgelopen week op een persconferentie van de regering. Volgens de regering zal de verhoging van SRD 1,00 echter amper merkbaar zijn aan de brandstofprijs bij de pomp. De government take bedraagt nu SRD 1,30 op een liter benzine.

De prijs voor een vat ruwe olie op de internationale markt is maandag hoger gesteld, rond de $ 46, na optimistische opmerkingen over de vraag naar olie van de CEO van ’s werelds grootste oliemaatschappij en positieve cijfers uit China. De CEO van Saudi Aramco, Amin Nasser, zei afgelopen weekeinde dat er sprake is van een ‘gedeeltelijk herstel’ van de vraag. Hij prees de sterke opleving van de vraag naar ruwe olie in grote markten. Volgens hem is de vraag naar ruwe olie bijna weer op de niveaus van voor de uitbraak van het Coronavirus. Aan de pomp in Suriname zijn schommelingen in de wereldmarktprijs van olie pas na een paar weken al dan niet zichtbaar in de literprijs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: