Stutgard vindt nieuwe Coronamaatregelen op enkele punten tegenstrijdig

Ricky Stutgard, voedseltechnoloog, vindt de nieuwe Covid-19 maatregelen op enkele punten tegenstrijdig. Dat contactberoepen mogen functioneren, vindt Stutgard goed maar hij begrijpt niet dat sportscholen gesloten moeten zijn. De sportscholen worden zwaar benadeeld, vindt Stutgard en noemt als voorbeeld waar hij zelf traint. “Daar is er voldoende ruimte om afstand te houden.” Een gesloten ruimte geldt ook voor de contactberoepen, merkt Stutgard op. Hij is het er mee eens is dat personen in de contactberoepen kunnen werken, maar wijst op het verschil in de openstelling. Sporters trainen om hun weerstand te helpen vergroten.

Neuskappen

Stutgard neemt ook het gebruik van de mond- en neuskappen onder de loep. “De medische neuskappen zijn bestemd voor het verplegend personeel en zieke mensen. Die zijn de beste. Je mag ze maar drie uren gebruiken. Nu gebruiken mensen mond- en neuskappen van stof, deze gebruikt men vaak dagenlang. Bovendien gebruikt men de stoffen niet goed. Vaak plaatst men het onder de neus of over de nek, zodat men beter kan ademhalen.” Dit zorgt voor meer infectiegevaar, merkt Stutgard op. “De mond- en neuskappen moet je gebruiken in een gesloten ruimte welke niet geventileerd is. Als je het onder je neus zet, heeft het zijn functie verloren.” Op straat ziet Stutgard minder gevaar. “Ik geloof niet dat de droplets een groot risico vormen, in een gesloten ruimte is het gevaar er wel. Je zou moeten snuiven in de buitenlucht om het virus naar binnen te halen”, is de overtuiging van de voedseltechnoloog. “De ogen zijn ook blootgesteld via de slijmvliezen.” Stutgard merkt op dat hij niet beweert dat mond- en neuskappen niet gebruikt moeten worden. “Maar ik deel mijn mening over waar en hoe de mondkappen gebruikt moeten worden.”

‘Nieuwe bussen’

Ook dat de bussen al maanden niet kunnen rijden, vindt Stutgard niet goed. Dit lot treft ook de boothouders. “Het duurt te lang, want de mensen moeten toch ook eten?”. Bij Ondro Bong doet zich nu een situatie voor dat (taxi) chauffeurs hun Noahbusjes inzetten om personen van en naar de stad te vervoeren. Bewoners van verder gelegen gebieden, die niet beschikken over eigen vervoer maken dagelijks gebruik van deze kleinere en snellere busjes. Stutgard ziet hierin een gevaar van verspreiding van het Coronavirus, omdat controle ontbreekt. Ondanks dat de busjes met open ramen rijden, is de voedseltechnoloog niet overtuigd van een strikte naleving van de maatregelen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: