Ex-parlementariër Linga wordt dc

‘Ik heb ambitie voor posten’

Erwin Linga, gewezen NDP-parlementariër uit Sipaliwini die kort voor de verkiezingen van 2020 overliep naar de VHP, wordt binnenkort door de regering Santokhi-Brunswijk aangesteld als districtscommissaris. Dat verneemt Dagblad Suriname van bronnen. Linga met deze informatie geconfronteerd, ontkent noch bevestigt dit. “Het is nog vroeg om daarover iets te zeggen. Ik heb ambitie voor posten”, benadrukt de ex-parlementariër tegenover Dagblad Suriname.

17 nieuwe dc’s

Samen met Linga zijn ook de namen van de overige 17 nieuwe aankomende dc’s bekend, die naar verluidt aanstaande vrijdag al zullen worden beëdigd en geïnstalleerd. Het gaat om Warsha Bansi-Durga, Ricardo Bhola, Melvin Clemens, Fulgence Javinde, Senrita Gobardhan, Josta Lewis, Ndepe Dinge, Mohamedsafiek Radjab, Suraksha Sital-Hirasingh, Merilu Sapa, Mohamed Goelaman, Maikel Winter, Clyde Hunswijk, Olivia Dominie, Loetie Medelzoon, Marlene Joden en Walter Bojaski, die eerder assembleelid is geweest namens de Abop. Per 25 juni zijn de districtscommissarissen gelijkgesteld aan departementsdirecteuren. Voorheen waren de districtscommissarissen gelijkgesteld aan onderdirecteuren. Linga was door zijn structuren in het ressort Boven Suriname aangeraden om de VHP te ondersteunen, omdat de NDP-regering toen niets heeft betekend voor het gebied. Hij werd door de structuren opgedragen om de kandidaat van de VHP in Boven-Suriname te ondersteunen. De VHP kreeg uiteindelijk 503 stemmen in dit district.

FR

error: Kopiëren mag niet!