Advocaat van Hoefdraad niet te spreken over opsporingsbevel

‘Die man is nergens naar toe’

Murwin Dubois, één van de advocaten van ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad, snapt helemaal niet hoe zijn cliënt officieel gezocht wordt door de Anti-Corruptie Unit van het Korps Politie Suriname via een zogenoemde interne opsporing. “Het Openbaar Ministerie roept in alle gevallen eerst op en bij gebrek aan gevolg wordt de opsporing intern dan wel extern gelast. Mij is niet bekend dat het OM hem opgeroepen heeft”, zegt de advocaat op vragen van Dagblad Suriname. Hoefdraad wordt onder andere verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Moneylaundring, ambtsverduistering en oplichting. De opsporing is aangevraagd door de Anti-Corruptie unit, gisteren 10 augustus, namens de procureur-generaal. Hoewel de oud-bewindsman al geruime tijd onvindbaar is en er geruchten circuleren dat hij zou zijn ondergedoken in buurland Guyana, spreekt Dubois dit met klem tegen, omdat hij wel contact heeft met zijn cliënt. “Die man is nergens naar toe. En het zijn enkel geruchten”, benadrukt de advocaat.

De weg om Hoefdraad aan te houden is vorige week donderdag vrijgemaakt door De Nationale Assemblee die hem in staat van beschuldiging heeft gesteld. In de megafraudezaak van de Centrale Bank van Suriname zijn ondertussen al aangehouden ex-CBvS-governor Robert van Trikt, diens zakenpartner Ashween Angnoe en Faranaaz Hausil, een van de CbvS-directeuren. Zij zitten alle drie achter slot en grendel. Blijft Hoefdraad spoorloos, dan volgt een algemene opsporing en in het uiterste geval een internationaal opsporingsbevel.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: