Directeur Ziekenhuis Wanica Van Genderen: ‘Volg de Covid-19 regels op’

Directeur Jason van Genderen van het Ziekenhuis Wanica roept, misschien tegen beter weten in, iedereen op de Covid-19 regels na te leven. “De cijfers van besmette personen stijgen. Ons patiëntenbestand wordt uitgebreid, een quarantaine tent wordt deze dagen opgezet. We zijn dus hard bezig.” Veel besmettingen komen voort uit bijeenkomsten van groepen mensen, aldus Van Genderen. “Mensen luisteren niet. Soms weet je niet wat je moet doen. Hou je gewoon aan de regels.” Van Genderen is lovend over het contact met minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin. “Hij is makkelijk te bereiken. De lijntjes zijn kort, van de verpleegkundigen tot de minister.” De ziekenhuizen hopen op financiële steun uit het Covid-19 Noodfonds. Ze worden maandag 10 augustus door minister Ramadhin hierover tijdens een bijeenkomst geïnformeerd. “Daarna volgen mededelingen om iedereen te informeren”, aldus Van Genderen.

Overigens, onlangs werd door president Chandrikapersad Santokhi tijdens een persconferentie bekendgemaakt, dat er geen administratie is gevonden van het Covid-19 Noodfonds. Het Noodfonds is sinds maandag 18 mei operationeel. Bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken hadden zich binnen korte tijd ongeveer 1000 bedrijven gemeld, die geld uit het door minister Gillmore Hoefdraad aangekondigde Noodfonds van SRD 400 miljoen wilden. Nu blijkt echter dat de inmiddels uitgegeven SRD 300 miljoen nergens is verantwoord. Volgens de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, beschikken de directie en stafleden op het ministerie niet over de administratie van het Noodfonds. Van de SRD 400 miljoen die in het Noodfonds was, is een bedrag van SRD 110 miljoen over.

Uit het fonds zijn financiële uitkeringen verstrekt aan werklozen, personen die vanwege de Corona-maatregelen in loon achteruit zijn gegaan en sociaal zwakkeren. Uit dit fonds zijn ook voedselpakketten, die aan behoeftigen worden verstrekt, gefinancierd. In hoeverre ziekenhuizen voldoende financiële steun uit het Noodfonds tegemoet kunnen zien, zal de zeer nabije toekomst moeten uitwijzen. Maar de resterende SRD 110 miljoen in het Noodfonds lijkt voor de ziekenhuizen een doekje voor het bloeden…

error: Kopiëren mag niet!