Chaos op de begraafplaatsen Rahemalweg

De districtsraad van Wanica heeft na een oriëntatiebezoek alarm geslagen over de chaotische situatie die ze hebben aangetroffen op de begraafplaatsen aan de Rahemalweg. Er zijn drie begraafplaatsen in dit gebied. De één is een algemene begraafplaats, terwijl de andere twee aan twee Islamitische verenigingen toebehoren. De beheerder van de algemene begraafplaats heeft toestemming aan particulieren verleend om graven te delven en lijken te begraven buiten de lijnen van de algemene begraafplaats, waardoor de twee anderen problemen ondervinden in hun eigen gebied.

Zo zijn er lijken begraven op de toegangsweg naar de begraafplaats van de Islamitische Vereniging Himayatul Islam. Ook zijn er lijken begraven op het privé terrein van een buurtbewoner. “Wij eisen dat de activiteiten van deze beheerder meteen worden stopgezet”, eist Djaynul Hassankhan, ressortraadslid van de Nieuwe Grond. “We hebben een mensonterende situatie aangetroffen. Sommige graven zijn niet eens diep gegraven en de meeste hebben niet eens registratienummers.” Hij zegt dat wanneer iemand begraven moet worden de BO-kantoren van districtscommissariaten registratienummers geven na de toestemming. “In deze gevallen is dat niet eens gebeurd. De beheerder blijkt eigendunkelijk te handelen.”

De voorzitter van de Islamitische Vereniging Himayatul Islam, Sharief Hassan, bevestigt het probleem. “De algemene begraafplaats is overvol en de beheerder van deze begraafplaats doet wat hij wil. We hebben dit probleem al aangekaart bij de districtscommissaris. De bedoeling was dat zowel de beheerder als het commissariaat zou praten over het probleem. Tot nu toe is dat niet gebeurd.” Opvallend is dat de beheerder niet bekend is bij Hassankhan en Hassan. “We kennen hem niet eens en hij is moeilijk bereikbaar.” Ook Hassan vraagt aan de autoriteiten om op te treden tegen de beheerder.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: