Berenstein beticht Greenheart van aanvoeren drogredenen

De salarissen van een deel van het personeel van Greenheart zijn niet uitbetaald, omdat de mensen geweigerd hebben om met een onveilig stofmasker te werken. “De mensen hebben dat recht volgens de wet en daarvoor worden ze nu gestraft”, zegt Robby Berenstein, voorzitter van Greanheart Group Werknemersorganisatie (GGWO). De GGWO is aangesloten bij C-47.

Vanaf mei hebben de mensen geen salaris ontvangen. Het gaat om 3 maanden salaris tot en met juli. De controverse ontstond toen de medewerkers zagen dat ze met een giftige houtsoort moesten werken en dat er geen maskers waren om hen hiertegen te beschermen. Claudette Etnel, secretaris van GGWO, vertelt dat men hierop besloot om het werk terstond neer te leggen. “Want behalve het gif, gaan ook de fijne deeltjes in je longen zitten”, laat Etnel weten. “De rechter heeft comparitie gelast en vrijdag moeten we voor de rechter verschijnen”, vertelt Berenstein. “De mensen hebben hun werk willen uitvoeren. En als ze niet hadden geweigerd om met dat stofmasker te werken, dan waren ze nog in het bedrijf.” De aangevoerde redenen van het bedrijf kwalificeert de voorzitter van de vakbond als drogredenen.

RB

error: Kopiëren mag niet!