Ook NH-ministerie presenteert resultaten wanbeleid regering Bouterse

Net als elk ministerie heeft ook het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen de resultaten van een korte inventarisatie in De Nationale Assemblee gepresenteerd afgelopen donderdag. Minister David Abiamofo gaf het college mee dat er tussen januari en 31 mei 2020, 43 mensen in dienst zijn genomen. Hierna zijn nog eens 62 mensen in dienst genomen in de periode tussen 1 juni en 15 juli 2020. “Per eind december 2019 waren er 711 mensen in dienst bij dit ministerie. Thans is dat 816”, aldus de minister in het parlement. Er melden zich nog steeds personen aan met een beschikking, waarvan de directie van het ministerie niks weet, vervolgde de bewindsman. “Er zijn ook geen opdrachten gegeven voor de in dienst name.”

Daarnaast is het ministerie ook geconfronteerd geworden met benoemingen en bevorderingen, zonder dat het ministerie dit verzoek heeft gedaan. Ook voldoen deze benoemingen niet aan de benoemingsvereisten. “Er zijn gevallen waarbij twee onderdirecteuren benoemd zijn op 1 specifiek onderdirectoraat. In beide gevallen gaat het om vaste dienst.” Intussen is het ministerie van Binnenlandse Zaken ingeschakeld voor onderzoek en adviezen. Naast deze dubieuze benoemingen en bevorderingen is het wagenpark ook op onverantwoordelijke wijze gebruikt, onderstreepte de minister.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: