Reshma Mangre blijft voorzitter BVL/ALS

Reshma Mangre, VHP-parlementariër en voorzitter van de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) blijft voorzitter van beide organisaties. Dat zegt ze in een interview met Dagblad Suriname. De politica stelt dat er geen sprake is van belangenverstrengeling tussen haar positie als DNA-lid en voorzitter van de BVL/ALS. “Ik kan mijn werk vanuit mijn positie in DNA juist beter doen. Ik kan juist harder werken voor de leerkrachten in Suriname”, onderstreept ze.

Mangre is intussen ook de voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in DNA. “Ik ben juist de schakel tussen de leerkrachten en de minister. Ik kan beter onderhandelen met de minister.” Ze is positief gesteld over minister Marie Levens. De beslissing om de scholen om 1 oktober te laten starten is een beslissing in samenspraak met de BVL/ALS geweest, zegt Mangre verder.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat er bestuursverkiezingen in augustus zouden komen, maar vanwege de Covid-19 pandemie zal deze geen voortgang meer vinden, zegt Mangre. Er worden momenteel ook geen vergaderingen gehouden. Mocht er in de toekomst wel verkiezingen worden uitgeschreven, weet Mangre nog niet of zij zich opnieuw kandidaat zal stellen. “Dat weet ik niet op dit moment. Als het moment daar is, zal ik wel kijken of ik mezelf opnieuw kandidaat stel.”

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: