‘Ik zie de verkoop niet meer zitten’

“Ik zie de verkoop niet meer zitten”, zegt een groenteverkoper aan de krant. Zij verkocht namelijk groente voor haar huis. Tijdens een gesprek gaf ze aan dat haar man toen ook gestopt was met werken, dus kwam ze toen met een alternatief om te verkopen voor haar deur. “Ik zette mijn spullen namelijk in de achterbak van zijn pick-up en verkocht zo ook de groente gemakkelijker. Met een tent erover waren de groentesoorten ook beschermd tegen de hitte. Daarnaast zette ik ook een kruiwagen met aardvruchten en een tafel met andere bladgroenten, waarvan ik wist dat de verkoop daar sneller ging. Nu mijn man weer begonnen is met werken, is het wel vermoeiend geworden, maar ik doe toch nog mee met de verkoop.”

Zij geeft verder aan dat zij toch nog probeerde om in de middaguren te verkopen, maar aan het eind toch niet veel verkocht. “Mijn gezin bestaat uit mij en mijn man. Nu hij de enige kostwinner is, probeer ik op deze manier toch een handje te helpen. Ik ben niet geschoold, vandaar dat het ook zo moeilijk is om aan een werk te komen. Ik kijk nog de komende dagen of de verkoop zich verbetert. Als die niet zo vlot gaat, zal ik overstappen naar het verkopen van ijsjes, gestoofde vruchten en vruchten op azijn. Ik hoop dat ik daar mee toch nog mee kan helpen met het dragen van de kosten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: