Covid-19 pandemie heeft geen effect op visserijsector

De Covid-19 pandemie heeft geen effect op de visserijsector in Commewijne. Integendeel heeft deze sector andere sectoren kunnen ondersteunen in deze crisisperiode. Dat zegt ex-parlementariër van de NDP en ondernemer Radjiv Ramsahai in een interview met Dagblad Suriname. Hijzelf heeft enkele boten, die dagelijks de Surinaamse wateren opvaren om vis te vangen. Dagelijks komen de vissers bij het visserijcentrum te Nieuw-Amsterdam om hun boten te voorzien van ijs voordat ze het water ingaan.

“Per boot heb je minimaal vier vissers, dus vormen ze niet echt een gevaar voor elkaar. Hier aan wal wordt voor de rest wel gehouden aan de covid-19 maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neuskap en het houden van een afstand van twee meters. Dat komt door de bedrijvigheid aan wal”, aldus Ramsahai. Door de crisis zijn veel meer jongeren hun geluk op het water gaan zoeken. “Het zijn vooral de Guyanezen die in deze branche zitten”, wat ik wel heel erg jammer vind, omdat deze sector onuitputtelijk is.”.

Ramsahai is er voorstander van dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij deze sector ordent. Ook moet het gepromoot worden, zodat veel meer Surinaamse jongeren durven om in deze sector een baan te zoeken. “De sector levert op jaarbasis miljoenen USD op. Hoe aantrekkelijker je het maakt, hoe groter de bijdrage aan de staatskas”, stelt de jonge ondernemer. Hij hoopt dat minister Pahlad Sewdien in staat is om de smokkel in deze sector in te dammen. “Er wordt nog teveel vis weggedragen door mensen die niet thuis horen in onze wateren en daardoor loopt Suriname inkomsten mis.”

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: