Hof van Justitie verkort reces

Vanaf midden augustus tot en met 30 september ligt gebruikelijk het rechtsgebeuren in Suriname stil vanwege het reces van de rechters. De rechters-commissarissen doen nog wel rechtmatigheidstoetsingen en de bewaringen in strafzaken. Ook komt het Hof nog bij een bij het instellen van hoger beroep ex artikel 54C van het Wetboek van strafvordering. Spoedzaken van civiele aard worden ook wel in behandeling genomen, maar de reguliere straf-civiel en Hofzittingen vinden geen voortgang gedurende deze periode.

Door de voorzieningen getroffen om de uitbraak van het covid-19-virus te beteugelen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, hebben ertoe geleid dat vanaf 16 maart 2020 zittingen op de daarvoor geplande data geen voortgang hebben gehad en zijn uitgesteld.

Teneinde de rechtzoekenden enigszins tegemoet te komen, is door het Hof van Justitie besloten dat het reces van de rechtelijke macht op 01 september 2020 in plaats van op 15 augustus 2020 zal ingaan en – zoals gebruikelijk – eindigen zal op 30 september 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: