Covid-19 besmettingsgevaar door zwervers

President Chandrikapersad Santokhi heeft recent alle burgers in het land op het hart gedrukt om de uitgevaardigde Covid-19 maatregelen strikt op te volgen, zodat de bijna 2.000 positief geregistreerde gevallen niet verder de pan uitvliegen. Het allerbelangrijkste daarvan is natuurlijk om de handen te blijven ontsmetten en een mond-neusbedekking altijd op te hebben. Het besmettingsgevaar in de binnenstad van Paramaribo en vooral rondom de Waterkant en de Centrale Markt wordt echter steeds groter door de dak- en thuislozen die al deze maatregelen aan hun laars lappen.

“Ik snap dat deze groep mensen geen geld heeft om een mondkapje te kopen of de hele dag hun handen te wassen, maar daarvoor zou de overheid toch moeten zorgen? Ik zat in mijn auto met open ruiten en een zwerver kwam ineens bij het raam staan zonder mondkap, terwijl hij zijn handen naar binnen stak om mij naar geld te vragen. Het maakt me bang. Brandstof is duur en ik kan niet constant met airco en gesloten ruiten over straat zijn. Laten de beleidsmakers iets hiertegen doen. Het is een gevaar voor ons allen”, zegt een vrouw die naar de Centrale Markt ging om wat boodschappen te halen. Zij toonde een foto van hoe autobestuurders in de file gemolesteerd worden door een mondkaploze dak- en thuisloze.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: