DNA-leden mogen komende 2 jaren niet in hotels verblijven

Op de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee van dinsdag 04 werd besloten dat parlementsleden uit de districten voor de komende 2 jaren geen verblijf mogen houden in hotels op kosten van de staat. Voor het verblijf in de stad wordt met onmiddellijke ingang aan de leden van de districten een toelage van SRD 5000 toegekend voor de komende 2 jaren. Het is namelijk gebruik dat de DNA-leden van de districten in verband met DNA-vergaderingen naar de stad afreizen en alhier verblijfhouden in hotels, waarvan de rekening aan de regering wordt aangeboden. Deze rekening kan behoorlijk oplopen en heeft de regering in het kader van de bezuiniging besloten om de leden SRD 5000 toe te kennen en het aan hen over te laten hoe zij dit kunnen gebruiken voor onderdak in de stad. Over de brandstofvergoeding zal DNA bij de eerstvolgende huishoudelijke vergadering een besluit nemen, omdat er exercities daarover nog plaatsvinden. De Commissie Huishoudelijke Aangelegenheden van De Nationale Assemblee zal telefoononkostenvergoeding, waarop DNA-leden aanspraak maken, nog verder uitwerken.

Herinrichting vergaderzaal

Al enige tijd is er sprake van een herinrichting van landsvergaderzaal. De architect Mungra van het bedrijf Clipper Vastgoed NV heeft aangeboden het geheel kosteloos door zijn bedrijf te doen uitvoeren. Deze geste is door het parlement geaccepteerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: