Twee bedrijven krijgen SRD 65 miljoen uit Noodfonds

De reactie van Dagblad Suriname heeft documenten onder ogen gehad over de verantwoording van bijkans 300 miljoen SRD uit het noodfonds. Naast de betalingen aan hotels en appartementen zijn er bedragen uitgegeven, die vraagtekens oproepen. Opvallend zijn er 2 bedrijven die voor exorbitante bedragen goederen hebben geleverd. Deze documenten tonen een uitbetaling aan twee bedrijven van een bedrag groot SRD 65 miljoen.

Inbegrepen in de betaling aan een bedrijf zijn de medische verbruiksartikelen ter waarde van 969.284.33 USD en aan een ander bedrijf SRD 1.600.000 voor de levering van  temperatuur guns. Ook een bedrag van SRD 14,5 miljoen is uitbetaald aan het Directoraat Nationale Veiligheid. 

In de congreshal heeft een ander bedrijf voor het opzetten van het decor voor 2 maanden SRD 958.000 getoucheerd.  Opmerkelijk in het geheel zijn de stortingen aan het Pensioenfonds van bijkans SRD 36 miljoen. NII, STVS, SRS en Stichting Ontwikkeling Radio en TV in Su hebben bijkans SRD 7 miljoen gehad voor uitzendingen. De redactie van Dagblad Suriname is niet bekend aan wie de Stichting Ontwikkeling Radio en TV in Su behoort.  De vorige regering is de noodlijdende mens maar voor SRD 50 miljoen tegemoetgekomen. Dit wijst uit dat ongeveer 16 procent maar besteed is aan de sociaal zwakkeren.  Waar lag de prioriteit van de toenmalige regering Bouterse/Adhin? Benadrukt wordt hier dat het hier slechts om een deel van de documenten gaat waarop de krant de hand heeft weten te leggen. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: