Boothouders willen weer varen

Boothouders in Commewijne willen zo gauw als mogelijk starten met varen. Door de Covid-19 pandemie mogen ze niet varen om passagiers van en naar Commewijne te brengen. Nu het duidelijk is dat de crisis niet zonder meer eindigt, willen de boothouders de werkzaamheden starten. “We hebben al maanden geen inkomsten gehad en dat is heel erg frustrerend”, zegt boothouder Soetimin Wagiman. Hij onderhoudt het traject Nieuw-Amsterdam Leonsberg.

Nu de boothouders en bushouders niet mogen varen en rijden, is de druk op de Wijdenboschbrug heel erg hoog. Dagelijks staan er honderden mensen in de file om naar Paramaribo te gaan. “Terwijl dat eigenlijk niet hoeft. Nu we veel meer informatie hebben over het virus moet het kunnen dat we varen.” Wagiman zegt dat de boothouders normaliter al varen met weinig mensen. “De boten worden veelal gecharterd door 1 persoon of enkele personen. Dat wil zeggen dat er genoeg afstand is tussen de mensen.” Hij doet een beroep op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme om samen met de sector om de tafel te gaan zitten voor een oplossing. “Natuurlijk zullen wij de Covid 19 maatregelen in acht nemen.” De boothouders in Commewijne onderhouden onder andere de route Meerzorg-Platte Brug, Mariënburg-Margrita, Domburg-Laarwijk.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: