Zwembond wil Artistic Swimming stimuleren

Om het Artistic Swimming in Suriname te stimuleren en te bevorderen, organiseert het bestuur van de Surinaamse Zwembond in de komende vakantie voor onze jongeren en geïnteresseerden een clinic over artistic zwemmen. Tentatief is gepland, om na 14 augustus 2020 van start te gaan, mits de COVID situatie niet verergerd en de verscherpte maatregelen daar door van kracht blijven.

Het bestuur van de Surinaamse Zwembond vraagt hierbij ondersteuning van de verschillende zwembaden, sportfaciliteiten in Suriname om hun medewerking te willen verlenen door hun faciliteit beschikbaar te willen stellen voor dit evenement. Hierdoor kunnen de jongeren in hun gebieden aan deelnemer en wel door een door hen aan te geven datum en tijdstipt.

Als contactpersoon treedt mevr Maureen Tilburg –Bulo op en zij is te bereiken op 08885030 Het bestuur roept de samenleving hierbij op zoveel als mogelijk te participeren en de berichten, hieromtrent te blijven volgen.

Wat is Artistic Zwemmen?

Artistiek zwemmen is een samensmelting van zwemmen, gymnastiek, acrobatische bewegingen en dans in water dat ervaren wordt als individu of binnen een groep van elke leeftijd en elk niveau. Artistiek zwemmen is een relatief nieuwe discipline die zijn oorsprong vindt in wateracrobatiek. Het is enorm populair in de Verenigde Staten.

Glazen tankartiest

Aan het begin van de 20e eeuw toerde Annette Kellerman, een Australische zwemster, door de Verenigde Staten met wateracrobatiek. Haar shows bleken erg populair en een sport was geboren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: