Bigi Boi wil dat DC hem leert worstelen als hij met pensioen gaat

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik wilt graag de enorme worstelkennis van voormalig kampioen Daniel Cormier (DC). ‘Ik wil trainen met Daniel Cormier als hij met pensioen gaat. Ik neem contact met hem op en vlieg naar zijn huis, als hij tijd heeft’, zei Rozenstruik in een interview. Daniel Cormier en Stipe Miocic regelen hun trilogie voor de zwaargewicht titel op UFC 252, en Jairzinho Rozenstruik zal die headliner om meer dan één reden goed in de gaten houden.

Cormier, de 41-jarige ex-kampioen in twee divisies (22-2, één zonder wedstrijd) kan zijn handschoenen ophangen, ook al wint hij de zwaargewicht riem van Miocic (19-3) terug. En hoewel ‘Bigi Boy’ weet dat het onwaarschijnlijk is dat hun paden elkaar nog zouden kunnen kruisen in de Octagon, hoopt hij onderweg een verslag te krijgen van Cormiers enorme worstelkennis. ‘Ik wil een keer met DC trainen. Ik wil enkele van zijn worstelvaardigheden. Daar ben ik echt in geïnteresseerd ”, vertelde Rozenstruik aan SCMP MMA. ‘Dus als hij met pensioen gaat, neem ik contact met hem op. Vlieg eens naar zijn huis als hij tijd heeft, zodat hij me zijn worstelvaardigheden kan leren’.

Rozenstruik (10-1) wil de herinnering aan zijn 20 seconden durende nachtmerrie toedoen van Francis Ngannou (15-3) in mei uitwissen en hoopt te bewijzen dat hij nog steeds een titel-uitdager kan zijn, wanneer hij Junior dos Santos aanneemt in het UFC 252 co-main event op 15 augustus. Na zijn eerste verlies als mixed martial artist te hebben geleden, was Bigi Boi vastbesloten onmiddellijk een andere kanshebber aan de top van de divisie te ontmoeten. De nummer 5 Junior Dos Santos (21-7), zijn Amerikaanse teamgenoot, was de naam op het contract. Beiden leiden hun trainingskampen tegelijkertijd in Zuid-Florida. Ook al erkent Rozenstruik dat ze in het verleden nooit samen hebben getraind, toch kan het soms lastig zijn om paden te kruisen.

‘Als ik hem zie, is het raar omdat ik nog nooit in zo’n situatie ben geweest’, zei hij. “Maar het is zaak. We gaan voor het beste. Ik kijk er niet naar uit om met al mijn teamgenoten te vechten, maar nu komt het erop aan dat we daar naar binnen moeten gaan en de zaken regelen. Ik moet het goed maken voor mezelf, voor mijn gezin, voor mijn fans. Ik wil hoe dan ook de overwinning veiligstellen”, voegde Rozenstruik eraan toe. “Het is echt belangrijk, want ik kom uit een verlies. Ik moet een verklaring afleggen. Ik wil daar naar binnen gaan en mijn beste kant laten zien”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: