Telesur doet belangrijke (test) upgradingen

Telesur blijft werken aan het veiligstellen van een digitale toekomst van ons land, zoals uitgezet in de e-Suriname visie. Dit meldt de afdeling Communicatie in een perscommuniqué. In dit kader zal Telesur ingaande 1 augustus tot en met 31 oktober 2020 klanttesten uitvoeren aan zijn FTTh glasvezelnetwerk.

De klanttesten zijn tweeledig en hebben ten doel bestaande internetklanten een hogere upload snelheid te doen ervaren, zonder hen hiervoor kosten in rekening te brengen. Gedurende deze testperiode worden eerdergenoemde klanten op basis van het huidig en regulier tarief gefactureerd.

Klanten zullen met een pakket van up to 10/1Mbps verruimd worden naar een snelheid van up to 10/3 Mbps, terwijl voor de groep klanten die een pakket van tot en met 20/1 Mbps afneemt, deze verruimd worden naar een snelheid van tot wel 20/3 Mbps.  Hiervoor is geen enkele handeling van de gebruikers nodig, maakt het communicatiebedrijf bekend. Anderzijds zal voor klanten die op het FTTc (deels koper, deels glasvezel)- netwerk zijn aangesloten, een traject worden ingezet om de klantmodems, die momenteel ADSL2 technologie ondersteunen, te vervangen met modems, die VDSL2 technologie ondersteunen om zodoende de verruimingen in upload snelheden ook te realiseren. 
Het bedrijf zal over dit traject de samenleving nog nader informeren.

In het streven deze klanttesten te laten slagen, doet Telesur een beroep op betreffende klanten om eventuele vragen en aandachtspunten te melden via de Klantenservice, die te bereiken is op 152.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: