Ouders en studenten gebelgd over stortingskosten SRD 25 bij Hakrinbank voor herinschrijving diverse scholen

Met de Corona-maatregelen is een bezoek aan een lokale bank geen pretje. Normaliter waren de wachttijden al enorm, nu is dat verergerd. Bij diverse opleidingsinstituten is de herinschrijving al gaande. Het inschrijfgeld dient daarbij volledig via de bank of online banking te geschieden. Een moeder die maandag zeker 2 uren in de rij heeft gestaan bij Hakrinbank Latour, alleen om het inschrijfgeld voor haar kind te voldoen, is zeer verontwaardigd over het tempo waarmee er gewerkt wordt en de transactiekosten, die deze bank in rekening brengt.

“Voorheen moesten we SRD 2,50 betalen en nu moeten we ineens SRD 25 neertellen om inschrijfgeld te kunnen storten? Hoe logisch is dit? Dit is de enige bank waar je dit tegenkomt”, benadrukt de moeder tegenover Dagblad Suriname. Ook voor andere ouders en studenten zijn de transactiekosten niet te vatten. Hakrinbank heeft sedert 1 maart 2020 bekendgemaakt de kosten van SRD 25 in rekening te brengen, zodra derden geld storten. Als de rekeninghouder de storting verricht, zijn er geen kosten aan verbonden. Al geruime tijd is er kritiek op het beleid van banken. Klanten vinden dat er van de ene op de andere dag klantonvriendelijke maatregelen getroffen worden, waardoor banken niet meer aantrekkelijk zijn om zaken te doen.

error: Kopiëren mag niet!